the place where you can find my digital collages and altered art

Saturday, March 10, 2007

Wat is een digitale scrapbook kit?

Ik kreeg de vraag van Marius wat een digitale scrapbook kit nu eigenlijk is . Zo'n scrapkit bestaat uit meerdere onderdelen . Achtergronden, en meerdere losse elementen . Die onderdelen worden heel groot gemaakt. Een achtergrond maak je op 300 dpi en dan 3600x3600 pixels. Bij het printen wordt alles dan mooi scherp. Je opent die onderdelen apart in een grafisch programma en daar kun je laag op laag zetten . De onderdelen kun je dan over elkaar schuiven. Het is dan de bedoeling dat je er foto's tussen schuift en zo een mooie compositie maakt. Wat ik nog meer doe dan die onderdelen gebruiken is dat ik ze zelf maak in mijn grafische programma . Zodat anderen ze kunnen gebruiken voor hun fotocomposities. Ik maak dan een preview zodat mensen kunnen zien wat voor onderdelen er allemaal in zo'n zip bestand zitten. Het is een variant op het papier scrappen. Dat doe je met echt papier en echte onderdelen. In het geval van het omgevouwen hoekje van gisteren zou dat dus betekenen dat je het hoekje echt omvouwt. De losse onderdelen van een digitale scrapkit sla je op als PNG. Dat houdt in dat de achtergrond transparant blijft. Klik hier voor meer uitleg over digitaal scrapbooking .Above I explain in Dutch a little about digital scrapbooking . For English explanation > Click here!

7 comments:

 1. Soms vergeet je wel eens dat iets wat je dagelijks doet helemaal niet zo voor de hand liggend is voor anderen. Als je iemand vertelt dat je digiscrapt neem je automtisch aan dat iedereen weet waar je het over hebt.
  Best eens op zijn plaats zo´n uitleg zo nu en dan.
  Kan ik er meteen aan toevoegen dat jou spulletjes super zijn maar da´s geen geheim natuurlijk ;)
  Prettige zondag verder.

  ReplyDelete
 2. Dank je wel Julia. Wel, ik vind scrapkitten zoals jij het doet digital art!

  ReplyDelete
 3. Een zeer duidelijke uitleg! prettige zondag, en geniet van het weer..

  ReplyDelete
 4. volià ... ook ik ben weer een beetje wijzer geworden! En dat is altijd leuk meegenomen:))

  ReplyDelete
 5. Ja, da's toch nog best lastig uit te leggen hè?!!
  Ik hoop dat je een fijn weekend hebt gehad, maar dat zal vast wel. Het was ook prachtig weer. Morgen gelukkig ook nog een mooie dag en voor de rest van de week weet ik het niet.
  geniet van de dag in ieder geval morgen!

  ReplyDelete
 6. Hoi Julia,

  Ben toch wel nieuwschierig geworden naar de site...leuk hoor !

  Groetjes Natasja
  (misschien jouw toekomstige jeweetwel, haha)

  ReplyDelete
 7. AAH Natasja wat leuk dat je langs komt hier !!! Ik zou het heel fijn vinden als je mijn toekomstige jeweetwel zou worden :):) Ik vind je een hele leuke meid :):)

  ReplyDelete