the place where you can find my digital collages and altered art

Sunday, November 19, 2006

Digitaal Scrappen


Maxentia vraagt in haar commentaar onder mijn layout van gisteren of zij het digitaal scrappen ook kan leren. Je hebt er een grafish programma voor nodig. b.v. Photoshop en / of Paint Shop Pro. Dat zul je behoorlijk onder de knie moeten hebben. En dan zit er nog verschil in het scrappen op zich en het maken van de onderdelen. Als je scrapt gebruik je de onderdelen van anderen en dat is gauw te leren. Ik maak die onderdelen en daar is echt veel kennis voor nodig van de programma's ( Zie het glas in de layout hieronder ) Het heeft me wel 2 jaar gekost om alles te leren. Ik ben nl niet naar curcus gegaan maar met alles uitproberen ben ik een heel eind gekomen. In Nederland is het vrij nieuw deze manier van scrappen, in Amerika is het al jaren een hype! Ze maken daar prachtige kits! En verdienen een fikse boterham met het verkopen daarvan. Ik blijf lekker in Nederland, heb geen zin ook aan de druk die er dan achter zit en ik hoef niet veel te verkopen. Het is gewoon leuk om te doen en dat moet het ook blijven voor mij !! Bovendien moet ik nog veel leren als ik zie wat anderen maken. Hier een spijker met slagschaduw. Kost me zo een uur om hem goed te maken. Wat een geduld he ? :) :)
Above I explain in Dutch a little about digital srapbooking . For English explanation > Click here!

5 comments:

 1. Inderdaad. En ik ken niks van grafische programma's, dus zal ik daar maar mee beginnen zeker? Toch bedankt hoor Julia.

  ReplyDelete
 2. Ik heb PSP ook mezelf meester gemaakt.
  Adobe Photoshop CS2 ging vrij snel eigenlijk, en ik gebruik beide programma's voor website design...

  ReplyDelete
 3. Idd veel geduld!! :) Dat ontbreekt er nog wel eens aan bij mij...lol
  Ik werk met PSP x de engelse versie..Heb het al redelijk onder de knie en vind steeds meer dingen die ik ermee kan doen..af en toe gewoon wat nieuwe dingen proberen. Maar het wil ook nog eens gebeuren dat psp niet echt wil meewerken en dan wordt ik het snel zat:) Op het werk (kdv) heb ik veel geduld maar in mijn eigen tijd...:)

  ReplyDelete
 4. wanneer ik dit alles lees, dan weet ik dat het niets voor mij is. En ik prijs me gelukkig dat schrijven en fotograferen een pak makkelijker te leren is!:)

  ReplyDelete
 5. Ik weet het, ik weet het, Photoshop is bepaald een steile leercurve, voorals als je zoals ik 9en jij) gewoon maar begint met frutsen en wel ziet waar het eindigt (zo heb ik alles geleerd).

  Maar het is HEERLIJK om te doen. Al ben ik nog niet half zo ver als jij!

  ReplyDelete